Elin and Simon #2

Det här var så magiskt! Finaste paret, solnedgång, vit häst och en hel hage full med hundkäx. Dröm!
Kommentarer (1)

Elin and Simon

 
Kommentarer (1)

First look

Hehe, nu var jag smart med titeln va? För det här blir första bilderna jag lägger upp från min fina vän Elins bröllop, och det är även bilderna från deras first look.
Det var sån ära att få fota hennes bröllop, dom är så fina tillsammans och Elin är verkligen en fantastisk vän. Det faktum att jag fick föreviga detta var verkligen kul! Det var dock lite extra mycket att vara där som både fotograf och gäst, men tänk vad lätt det kommer kännas att bara vara fotograf vid nästa bröllop ;)
 
Jag tänkte lägga upp några fler godbitar från böllopet här. Dom absoluta favoriterna var definitivt dom bilderna vi tog på kvällen, men dom bilderna får vänta lite :)
Kommentarer (1)

dreamteam

Kommentarer (0)

Körsbärsblom

 
För en månad sen gick jag upp innan tuppen, tog min lilla kamera och åkte in till kungsträdgården - precis som ca 20 andra fotografer gjorde den helgen ;) Jag var extra taggad på att fota under körsbärsblommen i år, då jag förra våren var bosatt i England och missade det. Tyvärr blev det bara en fotografering där i år då jag inte varit så aktiv med kameran senast tiden (pga, ni vet... livet?!), men en är bättre än ingen visst?
 
Denna gång fotade jag min gamla stallkompis Jenny och hennes son William. Det är alltid trevligt att träffa folk som man inte sett på ett bra tag, även om det bara är för en snabb fotografering en trött måndagsmorgon :)
Ni kan hitta lite fler bilder på Jennys blogg här.
 
Kommentarer (0)

Kvällssol i en hage

Kommentarer (0)

Hästar i snön

Imorgon ska jag fota hästar i snön, för första gången på flera år. Tyvärr brukar ju inte snön stanna så länge nu för tiden, och när den väl är här så har man ju aldrig tid för att plocka fram kameran. Men imorgon så blir det av, äntilgen. Även om det inte alls kom lika mycket snö som lovat, så kan det ändå bli ganska fint om det blir frost och så. För nu vill jag verkligen fota härliga vinterbilder :D
 
Dom här bilderna är från december 2012, men jag gillar dom fortfarande lika mycket! Tyvärr så glappar sladden till hårddisken som har orginalbilderna, så jag har bara dom små bilderna att visa upp. 
 
 
Kommentarer (0)

Badminton Horse Trials

Fälttävland är sjukt häftigt, och galet läskigt på samma gång. På högre nivåer hoppar dom över massiva hinder, vissa ner för en kulle eller rakt ner i vatten, andra hinder kan vara över en stor grop i marken. Personligen skulle jag aldrig våga testa på något sådant.. jag har inte dödslängtan liksom ;) Men jag är imponerad av de ryttare som är uppe i dom högsta nivåerna av fälttävlan, respekt till dom! 
 
I början av maj ägde Badminton Horse Trials rum, vilket är typ världens störta fälttävlans-event. Då min chef här borta i England var med och tävlade så fick vi komma och kolla när det var dags för terrängen. Tur nog tog jag med mig kameran, för det var mäkta häftigt att fånga ekipagen på bild :) Jag har ett gäng på olika ekipage, på olika hinder, men jag gillar verkligen bildserien på denna hästen. Den fick det här enorma hindret att se så enkelt ut, som om den bara skuttade över det. Wow! 
 
Kommentarer (0)

Våren har kommit till England

Ja nej uppdateringen är inte på topp här. Min fokus senaste veckorna har legat på att måla (och sova) när jag inte jobbar, och därmed så har jag endast använt datorn för att kolla på serier. Mycket illa! Det är ju även så svårt att finna inspiration till att lägga upp bilder när man inte tar så många nya, vilket går i perioder just nu. Men jag ska verkligen försöka få igång ordentligt innan jag kommer hem till sverige igen :) 
 
Apropå det så kanske det redan blir i sommar, jag älskar ju svenska sommaren (för det mesta) så det hade varit perfekt! Just nu njuter jag dock av att våren redan är här i England och det är helt fantastiskt. Blommor ploppar upp, träden har börjat få gröna knoppar, det är fjärilar överallt och jackan känns ofta överflödig. Härligt! Väntar bara på att få en smäll i ansiktet av oändligt mycket regn och konstant molntäckt himmel, men det får gärna vänta :)
Kommentarer (0)

Vackra bebismagen

Kommentarer (1)

Showjumping

Säsongen har startat, äntligen! Det betyder fler fototillfällen för mig, åtminstone när tävlingsdagarna är lugna och det inte är så många hästar som rids. Idag var det bara en häst, chefens topphäst, på en hopptävling som uppvärmning inför kommande fälttävlingar. Det finns ju inte mycket annat att göra när chefen sitter på hästen och inga framhoppningshinder måste höjas eller sänkas, så då är det perfekt tillfälle att fota lite :) 
 
Föredrar ju att fota hoppning utomhus, men det fungerar ganska bra ändå när det finns fönster i taket på ridhuset. Var ganska okej ljus inne på banan ändå!
Kommentarer (0)

Julia och Pengaston William

Jag älskar att gå tillbaka och göra nya retuscher på gamla bilder. Delvis för att man hittar guldkorn som man inte tidigare lagt märke till, och delvis för att det alltid är spännande att se hur man utvecklats och hur en retusch-stil har utvecklats :) 
 
Dom här bilderna är från augusti 2015, skulle jag vilja gissa, på min bardomsvän Julia och hästen William. Då hade jag inte fotat särskillt mycket motljus, pga jag helt enkelt inte riktigt vågat mig testa det (läs: inte riktigt lyckats tidigare och bestämt att det inte var min grej, haha!). Numera vågar jag mig på det lite mer ofta, men känner fortfarande att jag måste träna mer på just motljus. Men hallå, det måste man ju alltid med allt, eller hur?
 
Dom här bilderna hör definitivt hemma i temat "Olika nyanser av kärlek" som kommer vara på min hemsida!
Kommentarer (0)

Cross Country Schooling

Jag tänker mig såhär - en blogg där jag kan lägga upp behind the scenes-bilder/filmer, extra bilder från fotograferingar och bilder från fotograferingar som inte riktigt hör hemma på hemsidan. Hemsidan har nämligen ett litet tema förstår ni, ett tema som i princip är kärlek, fast då olika nyanser av kärlek. Jag brinner just nu starkast för att fota det där varma och bubbliga. Oavsett om det är ett nyförälskat par, ett vackert brudpar, en mamma och sin nyfödda eller syskonkärlek, jag vill föreviga den kärleken! 
 
Just i skrivandes stund är jag bosatt i England, där jag jobbar med hästar i ett fälttävlans-stall. Det här är något av det galnaste jag har gjort i mitt liv, såhär långt, och jag har det riktigt bra. Tyvärr så medför detta att jag inte kan ta några fotojobb förrän jag flyttat hem igen. Jag vill dock inte ligga på latsidan trots det, och ska försöka uppdatera här med äldre bilder, samt bilder från hästlivet här borta. Jag hinner dock sällan fota, men då och då när jag groomar för chefen, iväg på träningar, så försöker smyga med mig kameran :)
 
Förra veckan frågade chefen om jag kunde ta lite bilder med mobilen under terrängträningen, men jag hade en bättre idé. Conny the Camera fick äntligen komma ut och leka lite! Jag har inte riktigt orkat lägga ner tid på själva träningsbilderna, men fastnade för denna bild som togs innan.
 
 
Kommentarer (0)